Хрониките на Чалгастан

10 януари 2007

 

Заселват шейхове на нос Калиакра

Два луксозни комплекса за 170 млн. евро ще бъдат представени в Дубай

Арабски шейхове ще се заселят край нос Калиакра скоро. Две ваканционни селища за 170 млн. евро ще бъдат вдигнати в околността. Инвеститор е "Калиакра инвест". "Асур дел мар" е с 1000 апартамента и ще бъде изграден за 4 години. Строителството ще стартира в средата на 2007 г. На първата фаза ще бъдат вдигнати 135 апартамента и 10 луксозни вили. Цените на жилищата ще са между 35 хил. и 263 хил. евро. Компанията "Бългериан дрийм", която предлага проекта в Дубай, гарантира годишна доходност от 7% от наемите за първите две години от откриването на комплекса. Годишната доходност от двустайно жилище ще е около 8 хил. евро. Селището ще бъде оформено в арабски стил. Концепцията му е заимствана от курортния комплекс Madinat Jumeirah в Дубай. В центъра му ще има система от канали с водни таксита. В останалите зони ще има паркове и градини, 11 открити басейна, фитнес зали, СПА и спортни съоръжения.
Днес официално в Дубай ще бъде представен и проектът на вилното селище "Зелен бряг", чието изграждане започна в края на май миналата година. Това съобщи кметът на община Каварна Цонко Цонев. Луксозното селище се изгражда на два етапа. В първия етап ще бъдат вдигнати 400 апартамента, а във втория - още 1400. Наблизо ще има и хеликоптерна площадка, а два панорамни асансьора ще се спускат до самото море и изкуствения плаж.
Арабите и сега идват на нашето море, но не ходят на плаж. Голямата им страст е хазартът. Затова обикновено ги настаняват в хотели и бунгала близо до игрални домове.
© StandartNews 10.1.2007 г.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?