Хрониките на Чалгастан

17 юни 2013

 

Мукаддес Налбант

Министърът на образованието Анелия Клисарова заяви пред медиите, че неин зам.-министър ще бъде Мукаддес Налбант – същата, която преди време определи Левски като закононарушител и предложи отпадане на произведения на Ботев и Вазов от учебниците. Тя бе уволнена от Сергей Игнатов в правителството на Бойко Борисов заради скандала с доклада на Комисията за защита от дискриминация, който тя изготвя заедно с колегите си.

Според нея и останалите съставители на доклада се препоръчваше да отпаднат от учебниците текстове на българските класици Ботев и Вазов, защото чрез тях се внушава религиозна и етническа омраза.

 По думите на новия зам.-министър Мукаддес Налбант, Васил Левски е бил закононарушител и османската полиция с право си е вършила работата да го преследва. Игнатов уволни Налбант, обявявайки я за човек, посягащ на националната сигурност на страната, заради опита ѝ да подмени историческото ни минало. Бившият министър на образованието заяви тогава, че написаното в доклада е „абсолютна гавра с историята” и българския ни национален герой.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?