Хрониките на Чалгастан

09 юли 2013

 

Нима забравихте Тройната коалиция?


1.    Забравихте ли спрените III и IV блок на АЕЦ "Козлодуй", въпреки доклада за тяхната безопасност и въпреки решението на ВАС, че затварянето е незаконно?
2.    Забравихте ли Цанков камък и „консултантският хонорар“ на Доган от 1,5 милиона лева? Забравихте ли обръчите от фирми на ДПС?
3.    Забравихте ли Куйович?
4.    Забравихте ли избухналия склад за боеприпаси в Челопеч?
5.    Забравихте ли Пламен Куцаров, който мистериозно „почина“ на 21 януари 2009 г. в полицейски автомобил по време на конвоирането му от трима полицаи?
6.    Забравихте ли Мукаддес Налбант, според когото Левски е престъпник, а Ботев – терорист?
7.    Забравихте ли Батко и Братко? Сделките с фирмите на брат си за над 120 млн. лева, блокирани 115,4 млн. евро по ИСПА и 50 млн. евро по ФАР. Министър Асен Гагаузов казва ,че не вижда конфликт на интереси, а Сергей Станишев добавя, че терминът “конфликт на интереси” не е много ясен.
8.    Забравихте ли Мургина и шефа на митниците Асен Асенов?
9.    Забравихте ли как идеята на „социалния“ министър Масларова да подобри живота на пенсионерите беше да ги води на море? И как на държавни разноски обиколи редица екзотични кътчета?
10.    Забравихте ли ЕРП-тата?
11.    Забравихте ли Р. Овч., К. Г., Кол. В.?
12.    Забравихте ли замразяването на половин милиард евро по ИСПА, ФАР и САПАРД?
13.    Забравихте ли предприсъединителния доклад на Европейската комисия, където се говори за корупция във високите етажи на властта? Докладът „Петрол срещу храни“?
14.    Забравихте ли Министерството на извънредните ситуации как не си мръдна пръста:
a.       когато десетки села и градове бяха зарити под снега, а Емел Етем каза, че това нито е бедствие, нито е авария?
b.      при наводнението в с. Калояново?
c.       Забравихте ли, че Делян Пеевски беше зам.-министър в същото това министерство?
15.    Забравихте ли заменките? Заменките с военни имоти? 28 дка до „Евксиноград“ за по 28 лв/кв.м.? Заменката на Георгий Станишев при Карадере?
16.    Забравихте ли как България влезна в наказателна процедура заради забавяне внедряването на телефон 112, въпреки че четири години се харчиха пари за техника?
17.    Забравихте ли „Здравейте, циркаджии“?
18.    Забравихте ли битите при парламента от министерството на Миков по време на протест? Забравихте ли битите в полицията блогъри, защото са пишели срещу Тройната коалиция?
19.    Забравихте ли „айде да разтуряме седянката“ и отказа да се увеличат заплатите на учителите? И това от „лявата“ и „социално ориентираната“ БСП!
20.    Забравихте ли лекарския протест и отказа да им се вдигнат заплатите? И това от „лявата“ и „социално ориентираната“ БСП!
21.    Забравихте ли прословутият Обществен съвет към МВР, в който влязоха само бивши министри и главни секретари в МВР или пък ексшефове на различни разузнавания и контраразузнавания, с единствено изключение обмудсмана Гиньо Ганев?
22.    Забравихте ли Румяна Желева?
23.    Забравихте ли Гео Дундаров и неговите феодални владения в Еленския балкан?
24.    Забравихте ли скандалите с разграбването на Държавния резерв и Мирчо Циганина?
25.    Забравихте ли БМВ-тата с цвят пепел от рози, купени от министъра на МО, за да има с какво да иде дъщеря му на бал?
26.    Забравихте ли преносимата линия за сглобяване на хангари купена за армията, ... която така и не е сглобила нито един хангар.
27.    Забравихте ли невнесеното ДДС за единия Спартан, който стоя към 6 месеца "арестуван" от митницата, без да могат да го ползват от ВВС
28.    Забравихте ли Алексей Петров в ДАНС? Забравихте ли, че проституцията в София е на Алексей Петров? (едва ли, нали си поръчвате от него агнешко)
29.    Забравихте ли, отвличанията на бизнесмени и безпомощността, и чадъра от МВР? Забравихте ли, че съветник на президента Първанов се оказа главатар на група за поръчкови убийства?
30.    Забравихте ли как Р.Овч. продаваше за по 200 000 лв. в джоба разрешителни за присъединяване на ВЕИ проекти в пъти над свободния капацитет на подстанциите? Забравихте ли, че съпругата на Р.Овч. е единствената с лиценз (измислен за нея) за продажба на ток в чужбина?
31.    Забравихте ли, че ни предлагахте депутатско място срещу 300 000 лева?
32.    Забравихте ли обществената поръчка на „Държавен фонд земеделие“ за 850 000 лв., спечелена без конкурс?
33.    Забравихте ли показните и неразкрити убийства на:
a.       Емил Кюлев (любопитно е, че няма и година след убийството му, ДЗИ Банк е изкупена от гръцката EFG)
b.      Александър Тасев – президент на "Локомотив" Пловдив
c.       Божидар Дойчев – началник на архива на Националната разузнавателна служба
d.      Шинка Манова - бивша началничка на Митница "Горубляне" и в момента на убийството директор на Дирекция "Последващ контрол" в Агенция "Митници"
e.      „самоубийството“ на проф. Стойчо Раданов – патологът по делата „Белнейски“ и „Чората“
f.        Сестрите Белнейски
g.       Янко Янков, кмет на Елин Пелин
h.      Йорданка Запрянова, майка на простреляния през 2005 година Константин Дишлиев и една от основните свидетелки по делото за пране на пари срещу Евелин Банев-Брендо
i.         Димитър Янков, председателят на Несебърския общински съвет - известен с непрестанната си битка с кмета на Несебър от БСП, преди края на мандата му, удобно скрит на дипломатически пост
j.        Манол Велев, съпруг на спортния министър Весела Лечева. Манол Велев все още е в кома.
k.       Иван Тодоров – Доктора, Георги Илиев, Георги Стоев – писател на криминални романи за българската мафия

This page is powered by Blogger. Isn't yours?